12 Nisan 2009, 17:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Patlıcan Çanakları Etli Patlıcan Çanakları Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler • 3 adet Bostan Patlıcanı • 500 gram kuşbaşı Kuzu eti • 3 adet Sivri Biber • 3 adet Domates • 1 çorba kaşığı tereyağ Beşamel Sosu için; • 3 çorba kaşığı Un • 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi • 2 su bardağı Süt • 3 çorba kaşığı Tereyağ • Kızartmak için Sıvı Yağ • Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber Tarif Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölün.Ortalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun. Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin. iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin. Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk. kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın. Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın. Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin. Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk. daha fırında pişirin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
canaklari, Çanakları, etli, patlican, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın! Patlıcan sapının faydaları nelerdir? | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 02 Nisan 2021 19:20 |
Narlı Çikolata Çanakları Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 25 Kasım 2014 11:22 |
Sosisli Yufka Çanakları | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 31 Temmuz 2012 05:29 |
Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması | BuYuCu | Salatalar Mezeler | 0 | 02 Temmuz 2012 05:14 |
Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:18 |