01 Nisan 2009, 10:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | KuRu FaSsuLy€ Afiyet OLSsuN.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] =>malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye 1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol) 4 adet orta boy kuru soğan 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı yarım yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası 4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber 1 tatlı kaşığı tuz =>hazırlanması: kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.) fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin. her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır... | |
|
Etiketler |
afiyet, fassuly€, fassulyand#8364, kuru, olssun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
âfiyet | Lcia | Osmanlı Türkçesi Sözlüğü | 0 | 10 Ekim 2014 18:37 |
20€ Etmeyen ve 60€ formatLanan biLgisayar | pyracantha | Komik Loglar | 15 | 24 Mayıs 2010 16:21 |
s€LaM | MaviShh | Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? | 18 | 25 Ocak 2010 02:29 |
AYı N€ OLcAk İşt€ :) | MeDd_ | Haber Arşivi | 0 | 23 Ağustos 2007 02:01 |