01 Nisan 2009, 05:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bademli Dana Sarması Bademli Dana Sarması Malzemeler: 8 adet dana bifteği 100 gr. badem 2 çorba kaşığı üzüm 1 su bardağı kaşar rendesi 3 adet sivri biber 4 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı sirke 1 fincan üzüm suyu 1 demet maydanoz. Maydanoz, kabukları ayıklanmış bademler, üzüm, peynir, yeşilbiber, tuz ve karabiber iyice harmanlanır. Masaya yatırılan bifteklere hazırlanan içten koyularak rulo yapılır ve ip ile veya kürdan batırılarak tutturulur. Bir kızartma tavasında yağı kızdırdıktan sonra her tarafı kızaracak şekilde kızartılır. Üzüm suyu, sirke ve 1 fincan su ilave edilerek ocakta kısık ateşte tekrar pişirilir. İpleri temizlenip pilav ile servis yapılır. Alıntı. | |
|
Etiketler |
bademli, dana, sarmasi, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saray sarması | MeyRa | Et Yemekleri | 2 | 03 Ocak 2020 07:48 |
Bademli Ay | Desmont | Tatlılar | 0 | 05 Aralık 2014 12:08 |
Enginarlı Dana Sarması | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:49 |
Efe Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:13 |
Dana Eti Sarması | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:42 |