25 Mart 2009, 05:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hünkâr Beğendi Hünkâr Beğendi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tas kebabı için * 250 gram kuşbaşı et * 1 adet soğan * 1 adet domates * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1/2 çay kaşığı tarçın * karabiber * su Beğendi için * 2 adet patlıcan * 3 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı tereyağ * 3 yemek kaşığı Hindistancevizi * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su * 50 gram kaşar peynir * tuz Hazırlanışı 1. Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur. 2. Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 3. Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır. 4. Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur. 5. Patlıcanlar püre haline getirilir. 6. Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur. 7. Patlıcanlar ve tuz ilave edilir. 8. Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır. 9. Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir. 10. Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır. 11. Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır. Alıntı. | |
|
Etiketler |
begendi, hunkar, hünkar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu hünkar beğendi tarifi | YaRen | Tavuk Yemekleri | 3 | 27 Mayıs 2019 17:08 |
Hünkar Beğendi Yapımı | Tanem | Et Yemekleri | 2 | 21 Ocak 2019 15:20 |
Hünkar | N999 | Haber Arşivi | 0 | 19 Nisan 2012 21:01 |
Hünkar Beğendi | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:30 |
Hünkar Beğendi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:17 |