IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 23:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rezeneli Sebzeli Kuzu




Rezeneli Sebzeli Kuzu

Malzemeler:
6 parça kuzu eti (tercihen bonfileden; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)
850 g patates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş)
8 cl ( 1/3 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı)
400 g kabak (kazınıp, ince dilimlenmiş)
850 g kök rezene (ayıklanıp, ince dilimleniniş; ayıklanan parçaların 2 tatlı kaşığı kıyılarak saklanmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
20 g eritilmiş margarin
3 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
limon dilimleri,(süsleme için)
birkaç rezene dalı (süsleme için)


Hazırlanışı:
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Patates dilimlerini bir süzgece koyup, akar su altında yıkadıktan sonra, süzdürerek, kâğıt mutfak havlusu arasında kurulayın. Sütün yarısını 1,75 l'lik (7 su bardağı) bir fırın kabına boşaltıp, kabın dibine sırayla patates dilimlerinin 1 /3'ü, kabak dilimlerinin yarısı ve dilimlenmiş rezenelerin yansını, üst üste tabakalar halinde dizin.Üstüne tuzun 1 /3'ü, hintce-vizi rendesinin yarısı ve karabiberlerin yarısını serpin. Kalan patates dilimlerinin yarısı, kalan kabak dilimleri ve kalan dilimlenmiş rezeneleri döşeyip, kalan sütü boşaltarak, kalan tuzun yarısı, kalan hintcevizi rendesi ve kalan karabiberin yarısını serpin. En üste kalan patates dilimlerini döşeyip,.üstlerine erimiş margarini fırçayla sürün. Kabın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, 30 dakika pişirin. Bu arada, kalan tuz, kalan karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kâsede karıştırıp, karışımı etlerin her iki yüzlerine sürün. Sonra etlerin iki uçlarını bitiştirerek yuvarlak bir biçim verip, birer kürdanla tutturarak, biçimlerini korumalarını sağlayın. Ayırmış olduğunuz kıyılmış rezene parçalarını etlerin birleşme çizgisine sokun.
Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyu atın. Etleri kaptaki sebze tabakalarının üstüne yan yana dizip, kabı yeniden fırına vererek, etleri üstü açık olarak 20 dakika (çok pişmiş istiyorsanız 30 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, etlerin kürdanlarını çıkararak, her birini ısıtılmış bir düz tabağa yerleştirin. Sebze tabakalarını 6 eşit parçaya kesip, tabaklara bölüştürdükten sonra, limon dilimleri ve rezene dallarıyla süsleyerek, servis yapın.

Not: Bu tarifte istenirse, patates dilimleri yerine yerelması dilimleri kullanılabilir.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kuzu, rezeneli, sebzeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sebzeli Kuzu Haşlamanın Yapılışı: Sevda Et Yemekleri 0 05 Mayıs 2013 19:33
Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola YapraK Et Yemekleri 0 11 Ocak 2010 18:54