22 Mart 2009, 23:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ankara Tavası Ankara Tavası Malzemeler: 1 kuzu kol 500 gr. arpa şehriye 1 çorba k. domates salçası 2 soğan 4 diş sarımsak 2 domates 3 biber 1 tatlı k. tane karabiber 2 defne yaprağı mısırözü yağı tuz, su Hazırlanışı: 1 adet kuzu kolu parçalara bölün.Tencereye sıvıyağı alın ve üzerine parçalanmış olan kuz kolu ilave edin.2adet soğanı iri olarak kesin.Tenceredeki etlerin üzerine soğanları ilave edin.Üzerine tane karabiber sarımsakları ilave edin.Daha sonra tencereye 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve karıştırın.Daha sonra etlerin üzerine sıcak su ilave edin ve etleri pişirmeye devam edin. Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 500 gr.arpa şehriye ilave edin ve arpa şehriyeyi kavurun. Geniş bir fırın tepsisine kavrulan arpa şehriyeyi ilave edin.Fırın tepsisine kavrulan şehriyeyi güzelce yayın.Arpa şehriyenin üzerine kuzu kolları ilave edin.Üzerine iri kesilmiş domatesleri ve biberleri ilave edin.Ankara tavasını önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
ankara, tavasi, tavası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ankara Tavası Tarifi ; | Not | Yöresel Yemekler | 2 | 07 Eylül 2020 10:43 |
Gaziantep tavası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:52 |
Adıyaman tavası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:13 |
Sivas Tavası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 05:27 |
Soğan Tavası | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:35 |