IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mart 2009, 00:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık yemekLeri




Palamut Izgara


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Palamut Izgara:

Malzemeler:

2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış
4-5 domates
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet limon
maydanoz
tuz
Hazırlanması:
  1. Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin.
  2. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin.
  3. Fırının ızgara bölümünde pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 14 Mart 2009, 00:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Balık Kavurma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Balık Kavurma
  • 1 adet fener veya orkinos balığı
  • yarım su bardağı sirke
  • 1 limonun suyu
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet sivribiber, arzuya göre
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • birkaç kuru defne yaprağı
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
  2. Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
  3. Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
  4. En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 00:57   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Levrek Tava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Levrek tava
Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
  • Yarım limon suyu
  • tuz, karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan
  • 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış
  • 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş
  • 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
  • 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış.
Hazırlanması:
  1. Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin.
  2. Levrekleri yıkayıp kurulayın. Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün. Bu halde 10 dakika kadar bekletin.
  3. Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun. Sudan geçirip servis tabaklarına dizin.
  4. Geniş bir tavayı ısıtın. Yağı ilave edin. Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin.
  5. Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın. Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin. Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 00:58   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Fırında Çipura


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Fırında Çipura

2 kişilik

Malzemeler
  • 2 adet deniz çipurası
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5-6 kiraz domates*
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • 1 adet fırın poşeti
*kiraz domates yoksa normal domates ile de yapabilirsiniz.
Hazırlanması:
  1. Balıklarınızı temizletip üzerlerine derin bir çizik attırın. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
  2. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Hepsini karıştırın, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  3. Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayın. Üzerlerine 2 balığı yerleştirin. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizin. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batırın. Fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 00:59   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek
4 kişilik

Malzemeler
  • bir tutam safran teli
  • 900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
  • 4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
  • 150ml tavuk suyu (ya da su)
  • 4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
  • 8 dal kekik
  • 85ml zeytinyağı
  • 1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
  • tuz ve karabiber
Hazırlanması:
  1. Fırını 200C'ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
  2. Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
  3. Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenimş sebzeler ve salatayla servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:01   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Enginarlı Levrek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Enginarlı Levrek
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 büyük deniz levreği
  • 2 enginar, dilimlenmiş
  • 2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış
  • 5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş
  • dörtte bir su bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye
Hazırlanması:
  1. Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın. Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın. Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun. (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin.)
  2. Fırını 230C'ye (450F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin. Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin. Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın. Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın. Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın.
  4. Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin. Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:03   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




fırında levrek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

eğer bu yemeği az sayıda kişi için hazırlayacaksanız her bir balığı ayrı folyolara sarıp pişirebilirsiniz. bizim gibi altı kişiye servis yapmanız gerekiyorsa hepsini tepsiye yayıp üzerlerine folyo kapatmak daha pratik oluyor.


malzemeler:
  • 6 adet levrek
  • 4-5 soğan
  • 4 büyük patates
  • tane karabiber
  • defne yaprağı
  • 2 limon
  • zeytinyağı
  • tuz
hazırlanması:
  1. levrekleri iyice temizleyip yıkayın. patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
  2. fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  3. kalan patatesleri, soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)
    Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 21:32   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Balık yemekLeri




Ay balıkları görünce canım istedi bak :d

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
balik, balık, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık Yemekleri İçin Muhteşem Sos Çeşitleri aSk Soslar 1 16 Aralık 2021 21:10
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 11:06
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 10:47
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri Sevda Yemek Tarifleri 0 09 Temmuz 2013 18:12
Av Yemekleri YapraK Yemek Tarifleri 11 10 Nisan 2009 06:38