28 Ekim 2008, 23:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baharatlı Gulaş Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan 80 gr Tereyağı veya Margarin 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber 1 Çorba Kaşığı Sirke 4-5 Diş Sarmısak 2 Defne Yaprağı 4 Olgun Domates 1 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Mercanköşk 1 Tutam Kimyon Tuz Hazırlanışı: Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın. Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
baharatlı, gulaş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharatlı Kış İçecekleri | aSk | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Şubat 2022 19:45 |
Kızıl Erikli Gulaş | CORDON BLEU | Dünya Mutfakları | 0 | 16 Temmuz 2021 16:33 |
baharatlı kek | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:09 |
Baharatlı Patates | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:24 |
Domatesli Dana Gulaş | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:13 |