30 Aralık 2024, 17:05 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nar Soslu Hindi But Nar Soslu Hindi But için Malzemeler 2 adet hindi but 1/2 çay bardağı soya sosu 2 su bardağı nar suyu 1/2 çay bardağı un 10 adet kuru kayısı (Önceden suda bekletilmiş) 10 adet kuru erik (Önceden suda bekletilmiş) Tuz Taze çekilmiş karabiber 1 dal taze kekik Nar sosu için 1 su bardağı nar suyu 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta 1-2 tutam tuz Nar Soslu Hindi But Nasıl Yapılır Hindi butlarını çukur bir kaba alın. Yarım çay bardağı soya sosu ile 2 su bardağı nar suyunu karıştırıp hindi etlerinin üzerlerine dökün. Bu sosun içinde bir gün boyunca buzdolabında marine ederek bekletin. Hindi etlerini narlı ve soya soslu sosta dinlendirdikten sonra suyunu süzün ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız hindi etlerini büyük bir pişirme torbasına aktarın. Marine ettiğiniz sudan 1 çay bardağı kadarını, suda beklettiğiniz kuru meyveleri ve taze kekik yapraklarını ilave edin. Poşetin ağzını sıkıca kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde birkaç yerinde kürdanla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 2 saat pişirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak su ve nar suyu karışımından ekleyip sos kıvamına gelene dek kaynatın. En son tuzu ilave edip tatlandırın. Pişen hindiyi servis tabağına alın. Üzerine nar sosunu gezdirip servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hindi Rulo | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2022 18:57 |
Soslu Hindi Etli Salata | Burce | Salatalar Mezeler | 2 | 23 Mart 2012 17:29 |
Hindi Sosu | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:46 |
Domates Soslu Hindi Döner | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:12 |