12 Ekim 2024, 08:48 | #1 | |
Çevrimiçi ~ EylulSohbet.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cabbar Spesiyal Cabbar Spesiyal Tarifi İçin Malzemeler 800 g kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış) 80 g yağsız kuzu bonfile (Şerit halinde kesilmiş) 400 g domates 200 g köy biberi 40 g tuz 40 g kırmızı pul biber Yoğurt sos için 400 g süzme yoğurt 400 g labne peyniri 40 g tuz Nohut için 400 g nohut (Haşlanmış) 100 g kuru et 50 g tereyağı 50 g tuz 50 g dağ kekiği 50 g toz biber Cabbar Spesiyal Nasıl Yapılır? Süzme yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırın ve tuz ekleyerek servis tabağının altına yayın ve dinlenmeye bırakın. Nohudu bir tavada tereyağı ile kavurun ve kurutulmuş eti ilave edin. Ardından tuz, dağ kekiği ve toz biberi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve yoğurdun üstüne yayın. Kuzu etini halka halka dilimleyerek tuz ve pul biber ile karıştırdıktan sonra şişlere geçirin. Şerit halindeki kuzu bonfileyi, şişlere dizdiğiniz etin etrafına sarın ve kömür ateşinde çevirerek 6 dakika süreyle pişirin. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin. Şişten çıkardığınız Cabbar spesiyali, yoğurtlu ve nohutlu servis tabağının üstüne yerleştirin ve biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emir Can İğrek Ali Cabbar | Sarya | Serbest Kürsü | 0 | 28 Mayıs 2024 11:22 |
Ali CaBBaR 'ın Hikayesi ve Türküsü.. | Eece | Sunucu Radyolarından Son Haberler | 0 | 03 Temmuz 2023 21:39 |
Cabbar Dede | PySSyCaT | İslam Alimleri | 0 | 15 Ocak 2016 22:51 |