16 Ocak 2024, 18:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çömlek Kebabı Çömlek Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çömlek Kebabı Tarifi İçin malzemeler Kebabı yapmak çömlek ya da testi 1 kg kuzu kuş başı doğranmış, kuzu kol tercih edebilirsiniz. 200 gram kuyruk yağı 4 adet domates 5 adet sivri biber 20 adet arpacık soğan 1 baş sarımsak Tuz Karabiber Tereyağı Sıvıyağ Kimyon Ağzını kapatmak için kullanılacak hamur için 200 gr un Su Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır? Orijinalinde kömür ateşinde pişmekte ya da tandırlarda pişmektedir. Ancak sizin böyle bir imkanınız yoksa yüksek ısıdaki fırında da pişirebilirsiniz. Çömleğin içerisine sırası ile sıvıyağ, kuyruk yağı et, sebzeler domates konulur en üste soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesler yerleştirilir ve kalan kuyruk yağı tereyağı ve baharatlar da eklenerek ağzı sıkıca kapatılır. Ağzını kapatmak için hamur hazırlanır ve hamurla kapatılır. Hamurun ortası hava alması için delinir. Çömlek kebabı hazır olduğunda köz üzerine ya da fırına verilir ve yaklaşık 3 saat pişirilir. Ardından sıcakken çömlek kırılarak servis edilir. Afiyet olsun. Çömlek Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Çömlek kebabında kuzu eti kullanmanız lezzeti arttıracaktır. İçerisine biber soğan domates gibi sebzeleri arttırabileceğiniz gibi çeşitli sebzelerle de destekleyebilirsiniz. Etleri çömleğe koymadan marine etmekte fayda var. Böylece hem daha lezzetli olacak, hem de daha çabuk pişecektir. Kuzu eti marine edilirken bir miktar süt eti daha çabuk yumuşatacaktır. Közde yapılacaksa testi köze gömülür ve ısıtılır. Köz sürekli desteklenerek ısıyı kaybetmemesi sağlanır. Etlerinizin sert kalmasından endişeleniyorsanız ön haşlama işlemi yaparak daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz. Çömleğin ağzı hamurla kaplanmadan önce bezle de kapatılmalıdır. Ardından hamurla kapatılmalı ve hava alıp daha iyi pişmesi için hamurun ortası delinmelidir. Çömlek içindeki tüm malzemelerin eşit bir şekilde pişmesi için ara ara sallanmalıdır ve ateş kontrol edilerek pişirilmelidir. Dilerseniz evde fırında yüksek derecede de pişirebilirsiniz. Hamur piştiğinde kebapta pişmiş sayılabilir. Pişme derecesini hamura bakarak anlayabilirsiniz. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu yapıda biri yaşıyor: Çömlek ev Terracotta | oMeN | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 4 | 14 Nisan 2019 21:23 |
Tavuklu Çömlek Kebabı (Nevşehir Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Mayıs 2014 09:10 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Çömlek Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:58 |