IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Ocak 2024, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çömlek Kebabı




Çömlek Kebabı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çömlek Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Kebabı yapmak çömlek ya da testi

1 kg kuzu kuş başı doğranmış, kuzu kol tercih edebilirsiniz.
200 gram kuyruk yağı
4 adet domates
5 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Sıvıyağ
Kimyon

Ağzını kapatmak için kullanılacak hamur için

200 gr un
Su




Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır?




Orijinalinde kömür ateşinde pişmekte ya da tandırlarda pişmektedir. Ancak sizin böyle bir imkanınız yoksa yüksek ısıdaki fırında da pişirebilirsiniz.

Çömleğin içerisine sırası ile sıvıyağ, kuyruk yağı et, sebzeler domates konulur en üste soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesler yerleştirilir ve kalan kuyruk yağı tereyağı ve baharatlar da eklenerek ağzı sıkıca kapatılır.

Ağzını kapatmak için hamur hazırlanır ve hamurla kapatılır. Hamurun ortası hava alması için delinir.

Çömlek kebabı hazır olduğunda köz üzerine ya da fırına verilir ve yaklaşık 3 saat pişirilir. Ardından sıcakken çömlek kırılarak servis edilir. Afiyet olsun.


Çömlek Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?


Çömlek kebabında kuzu eti kullanmanız lezzeti arttıracaktır.

İçerisine biber soğan domates gibi sebzeleri arttırabileceğiniz gibi çeşitli sebzelerle de destekleyebilirsiniz.

Etleri çömleğe koymadan marine etmekte fayda var. Böylece hem daha lezzetli olacak, hem de daha çabuk pişecektir.

Kuzu eti marine edilirken bir miktar süt eti daha çabuk yumuşatacaktır.

Közde yapılacaksa testi köze gömülür ve ısıtılır. Köz sürekli desteklenerek ısıyı kaybetmemesi sağlanır.

Etlerinizin sert kalmasından endişeleniyorsanız ön haşlama işlemi yaparak daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Çömleğin ağzı hamurla kaplanmadan önce bezle de kapatılmalıdır. Ardından hamurla kapatılmalı ve hava alıp daha iyi pişmesi için hamurun ortası delinmelidir.

Çömlek içindeki tüm malzemelerin eşit bir şekilde pişmesi için ara ara sallanmalıdır ve ateş kontrol edilerek pişirilmelidir.

Dilerseniz evde fırında yüksek derecede de pişirebilirsiniz.

Hamur piştiğinde kebapta pişmiş sayılabilir. Pişme derecesini hamura bakarak anlayabilirsiniz.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu yapıda biri yaşıyor: Çömlek ev Terracotta oMeN Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 4 14 Nisan 2019 21:23
Tavuklu Çömlek Kebabı (Nevşehir Yöresi) Elysian Yöresel Yemekler 0 19 Mayıs 2014 09:10
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Çömlek Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:58