04 Ocak 2024, 15:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli kuru fasulye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Etli kuru fasulye Malzemeler 500 gram kuru fasulye 2 adet kuru soğan 200 gram kuşbaşı kuzu eti (dilerseniz kemikli et) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 3,5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Kuru fasulye yapımı için kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden bol suyla ıslatın. Yemeğinizi pişireceğiniz zaman suyunu süzün ve duruladıktan sonra kenarda hazır edin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın. Soğanları ve eti bu yağda suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun. Etin üzerine salçaları ekleyip onları da kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberle birlikte fasulyelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kapağını kapatın. Düdüğü öten tencerenin altını kısın ve 30 dakika kadar bu şekilde pişirin. Altını kapattığınız tencereyi dikkatle açıp fasulyelerin kıvamını kontrol edin. Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pancarlı kuru fasulye humusu | Feronia | Salatalar Mezeler | 3 | 08 Ocak 2019 14:44 |
Kuru fasulye püresi | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 20 Nisan 2016 15:31 |
Kuru Fasulye Pilaki | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:29 |
Sucuklu kuru fasulye | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Mart 2010 02:26 |
Pastırmalı Kuru Fasulye | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:16 |