IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ocak 2024, 15:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pilavlı Patlıcan Kapama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram kuzu kuşbaşı eti
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet domates (büyük boy, küp doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)
1,5 yemek kaşığı tereyağı (pilav için)
2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş)
3,5 su bardağı sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
4 adet patlıcan (dilimlenmiş, kızartılmış)
1 avuç maydanoz (kıyılmış)


Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencerede sıvı yağını kızdırıp kuşbaşı doğranmış kuzu etini suyunu salıp çekene dek pişirin.Üzerine soğan ve yeşil biber ilave 5-6 dakika daha kavurun.
Domatesleri ve baharatları da ilave edip tenceredeki malzemelerle karıştırın. Suyunu ilave edip suyun yarısı buharlaşıp etler yumuşayana dek pişirin.
Bu sırada dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz dilim patlıcanları kızartın. Ayrı bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pirinçleri ilave edip saydamlaşana dek kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip önce harlı ateşe 10 dakika, ardından 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatın ve havlu kağıt ile kapatıp demlendirin.
Bir kasenin tabanına pişirdiğiniz kuzu etinden 1 kaşık koyun.
Kızarmış patlıcanların 4 dilimini artı şeklinde dizin. Üzerine pilavı ilave edip kapatın ve bir tabağa ters çevirin.
Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Alıntı: yemek.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 04 Ocak 2024, 15:14   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pilavlı Patlıcan Kapama




Eline sağlık güzel tarifler + Rep

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pilavlı pirzola dolması Sarya Et Yemekleri 2 06 Ocak 2023 17:47
Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın! Patlıcan sapının faydaları nelerdir? Sarya Alternatif Tıp 0 02 Nisan 2021 19:20
Patlıcan Kapama mCx Sebze Yemekleri 0 24 Eylül 2019 22:10
İç Pilavlı Bonfile Dolması YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:40
İç Pilavlı Tavuk Pirzola YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 02:54