![]() |
Sac kavurma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sac kavurma Malzemeler 2 yemek kaşığısıvı yağ 1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti) 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış) 3 adet köy biberi(doğranmış) 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığıkarabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yapılışı Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, domatesleri ekleyin. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! |
Cevap: Sac kavurma Eline sağlık güzel tarifler + Rep |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk