IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2012, 09:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van Gölü canavarına kardeş!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İskoçya'nın Loch Ness ve Türkiye'nin Van Gölü'ndeki canavar efsanesinin benzeri, Afrika ülkesi Kongo-Brazzaville'in kuzeyindeki ücra bölgede yaşadığı iddia edilen ve pek bilinmeyen "Mokele-mbembe" için söylenegeliyor.

Büyük bir sürüngen benzeri, uzun boyunlu ve uzun kuyruklu olduğu anlatılan Mokele-mbembe'nin, otçul olmasına rağmen, insanlar yaklaşırsa saldırgan olduğu iddia ediliyor. Bazıları, yaratığın filleri öldürmek için kullandığı tek boynuzu olduğunu söylüyorlar.

Chicago Üniversitesi'nden emekli biyolog Dr Roy Mackal, esrarengiz canavarı bulmak için 1980'lerde geniş Likuala bataklığı ve pigmelerin yaşadığı yağmur ormanları bölgesine iki ayrı keşif gezisi düzenlemiş, ancak bir sonuç alınamamış.

Birçok Batılı kaşif yıllar içinde bu bölgeye gelip canavarı aramasına ve buraya 50'den fazla keşif seferi düzenlenmesine karşın hiçbir bilimsel kanıt bulunamamış. Ancak, bir Fransız misyoner 1776'da büyük pençe benzeri bir ayak izinin kaydını tutmuş.

Tek fotoğraf görüntüsünden de hiçbir şey anlaşılmamasına karşın, yıllardır görgü tanıklarının anlatıklarının ardı arkası kesilmiyor.

Canavarın 5 km genişliğindeki Tele gölünde sudan çıkıp kendilerini kovaladığını ve ölmemek için kayığın küreklerine asılıp kaçtıklarını anlatan bir görgü tanığının yanı sıra, bölgede faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunda 10 yılı aşkın süredir çalışan Paul Ohlin, bölge halkının canavarın varlığından hiçbir şüphesi bulunmadığını söylüyor.

İnsanların gece kamp ateşinde otururken Mokele-mbembe'den bahsettiklerini ve bunun günlük yaşamda bir gerçek olduğunu belirten STK çalışanı Ohlin, aynı zamanda bölge insanının bu yaratıkla "ruhsal bağlantısına ve mistik ilişkisine" vurgu yapıyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 02 Ocak 2012, 09:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Van Gölü canavarına kardeş!




Kedidir kedi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
canavarına, gölü, kardeş, van


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Şahin Cami kardeş cemevi kardeş PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 21:13
Van Gölü canavarına kardeş! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ocak 2012 20:54
PC'nizi film canavarına dönüştürün Dilara Bilgisayar Donanımı 0 07 Haziran 2010 20:48
Tuz Gölü için risk yok çünkü artık Tuz Gölü yok Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Eylül 2008 18:02