IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2011, 12:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saçınız Mı Dökülüyor? Çözüm: Bilimde




Size özel tasarlanan programlarla daha sağlıklı, daha güçlü ve canlı saçlara kavuşmak ister misiniz? Bir hayalden bahsetmiyoruz.


Haber: Nilay Akgün

Dünyada 150’yi aşkın merkezde, Türkiye’de ise sadece Akademi Saç Terapi Merkezi’nde bilimsel çözümlere ulaşmak mümkün!
Saç dökülmesinin nedeni; hassas teknolojik cihazlarla bilimsel araştırılıyor, saç uzmanları tarafından problemle ilgili detaylı bilgi veriliyor ve kişiye özel çözüm üretiliyor. Latince saç anlamına gelen ‘Triko’, bilim ile birleştirildiğinde “ Trikoloji” olarak kullanılıyor. Saç dökülmesi veya saç derisi problemi yaşayanlar son zamanlarda bu kelimelerle sıkça karşılamaya başlamış olabilir. Çünkü dünyada ‘Trikoloji’ olarak tanımlanan ‘Saç Bilimi’ Türkiye’de 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Akademi Saç Terapi Merkezi’nde uygulanıyor. Merkezde uluslararası alanda geçerliliği olan saç bilimi uzmanı (trichologist) lisansı bulunan bir ekip tecrübe ve bilgisiyle saç sorunu yaşayanlara yardımcı oluyor. Merkez uzmanlarından Evrim Bayraktar’a saç ve saç derisi hakkında merak ettiklerinizi sorduk. İşte size saçlarınızın niye döküldüğüne dair bilimsel cevaplar…

*Trikolojik merkezlerden kimler yardım alabilir?
Saçına kimyasal işlemler yaptıran, kırılan-bozulan-kuruyan saç yapısına sahip, saç derisinde ciddi kaşıntı olan, kepeklenme yaşayan, stres ya da genetik sebeplerle saç kaybı yaşayan kişiler trikolojik merkezlerden yardım alabilir. Saç dökülmesinde sorun bulunmadan çözüm üretilmez. Saç Bilimi saçla ilgili tüm sorunları araştıran ve bu sorunlara çözüm üreten bir bilim dalıdır.

*Saç dökülünce saç kökü ölür mü?
Saç kökü yaşayan bir mekanizmadır, yaşam boyunca canlı kalır. Saç kaybı yaşayan kişi saçı döküldüğü için saç kaybetmez. Saç dökülür ve tekrar çıkar. Ancak yeni çıkan saç daha zayıf çıkıyorsa saç kaybı yaşanır. Bu nedenle uygulamalarla öncelikli olarak saç derisini daha sağlıklı hale getirmek gerekir. Böylece yeni gelen saçların sağlıklı kalması ve büyümesi sağlanabilir.

*Saç kaybının nedenleri nelerdir?
Saçı döken pek çok farklı sebep vardır. Bilinmelidir ki saçı döken faktör içerden kaynaklanır. Ağırlıklı saç kaybı sebebi genetik saç kayıplarıdır ancak bununla birlikte sağlık problemleri, saç derisi problemleri, stres, kötü beslenme alışkanlıkları saç kaybı yaratabilir. Şapka takmak, saçı örtmek-kapatmak-boyamak, jöle, köpük gibi işlemler saç dökülmesine sebep olmaz. Saç bu tip dışarıdan işlemlerle dökülmez. İyi beslenmeyen, yeterli uyumayan, fiziksel olarak çok zorlanan insanlarda saç kaybı daha hızlı seyreder.

*Saç ekimi ne zaman yapılır?
Çok erken saç ekimi yaptırmamak gerekir. Saç ekimi erken yaşta yapılırsa, kişi halen saç kaybı yaşamaya adaysa, ekim sonrası saçta açılma devam eder. Ekilen saçlar kalır fakat diğer saçlarda kayıp devam eder. Ekim yaptırmak isteyenlerin öncelikli olarak saç kaybının ne derece ilerleyeceğini görmesi gerekir. Bunun için de 30’lu yaşların beklenmesi daha doğrudur.

*Kellik engellenebilir mi?
Saç kaybı genetik sebeplerle gerçekleşiyorsa, kişinin kel kalması önlem alınarak ertelenebilir. Kişi 20 yaşında saç kaybı yaşıyorsa 30’unda kel kalmak yerine bu süreci 40’a kadar erteleyebilir. Kimi insanlarda temel sebep genetik değildir. Genetik olmayan saç kayıplarında saçı kurtarmak mümkündür. Bu yüzden erken çözüm almak kel kalmayı engeller.

*Saç kaybı ne zaman başlar?
Ergenlikte özelikle genetik olarak saç kaybına yatkınlığı bulunan erkeklerde 16 – 30 yaş arası riskli sayılan saç kaybı dönemidir. Kadınlarda ise saç kaybı 30 yaşından sonra ağırlık kazanır. Kadınların özellikle ergenlik, doğum ve menopoz sonrası dönemleri saç kaybı için riskli dönemlerdir.

*Ne zaman uzmana başvurulmalıdır?
Saç kaybını yaşayan kişi saç hacminde azalma, bir bölgede belirgin bir incelme veya boşluk fark ederse ya da saç dökülmesi günlük 200 -250 tel oranını bulmaya başladıysa bir uzmandan yardım alma zamanı gelmiş demektir. Kimi saç kayıpları kalıcıdır ama belli oranda kontrol edilebilir. Çözüme kısa yoldan gitmenin yolu doğru ürünü bulmaktır. Doğru ürünle sorun buluştuğu zaman saç için çözüme ulaşılır. Aksi takdirde kişi zaman, para daha da büyük oranda saç kaybedecektir.

*Akademi Saç Terapi Merkezi’nde hangi uygulamalar yapılıyor?
Merkezde öncelikle bir saatlik ücretsiz analiz hizmeti verilmektedir. Saç kaybı yaşayan kişilerin mutlaka bilinçlendirilmesi gerekir. Bu konuda maalesef çok fazla bilgi karmaşası var. Öncelikle saç kaybının nedeni bulunmalıdır. Bir hastalıktan dolayı mı, genetik yatkınlık mı, kansızlıktan mı, yoğun stres mi, travmatik bir süreç mi yaşanıyor? Saç kaybını oluşturan sebepler ve alt yapısı anlaşıldıktan sonra kişiye ürün önerilmelidir.

*Akademi Saç Terapi Merkezi uzmanları kimlerdir?
Akademi Saç Terapi Merkezi’ndeki uzmanlar yurtdışında “trichology” alanında eğitim görmüş ve uluslar arası alanda geçerliliği bulunan “ saç bilim uzmanı lisansına “ sahip kişilerdir. Ayrıca yurtdışındaki diğer merkezlerden uzmanlar da merkezi ziyaret etmektedir. İngiltere’den Denise Lundie, ABD’den Hollywood yıldızlarına da danışmanlık yapmış olan saç bilim uzmanı Michael Bernstein bu uzmanlardan bazılarıdır.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bilimde, Çözüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçınız mat mı? Sarya Merak Ettikleriniz 2 28 Mart 2022 20:58
İlk kez organ üretildi bilimde müthiş adım AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Ağustos 2014 23:20
Bilimde ve Mekanda Gerileme Dönemi Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 17:09