IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2024, 13:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, "izmarit vergisi" geliyor




Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, "izmarit vergisi" geliyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla sigara kullanımını düzenleyen kanunda değişikliğe gidileceği ve tütün şirketlerine sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi getirileceği iddia edildi.
Tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidileceği sigara izmaritlerinin temizlenmesi için vergi getirileceği iddia edildi.

TASLAK METİN ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine sigara kullanımının önüne geçmek için harekete geçildi. Sigara kullanımını düzenleyen kanunun değiştirilmesi için Meclis'in yeni yasama döneminde taslak metin üzerinde çalışılacağı öğrenildi.

YASAK DA GÜNDEME GELEBİLİR

Sağlık Bakanlığı'na sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihin esas alınması ve bu tarihten sonra doğan nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek. Söz konusu yasal değişikliğin yapılması hâlinde, 18 yaş altına sigara satışından daha etkili bir yönteme geçilecek. Böylece, sigaraya başlama yaşı olarak öne çıkan 15 yaş ve altı bireylerin korunması sağlanacak.

TÜTÜN ŞİRKETLERİNE YENİ VERGİ İDDİASI

Ticaret Bakanlığına ise, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun'unda değişiklik yapılması önerisi sunulacak. Tütün şirketlerinin sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli vergisi ödemesi de teklif edilecek.

AK PARTİ KURMAYLARI "SİGARA İZMARİTİ" MODELİNİ İNCELİYOR

Çalışmalar sırasında bilim adamlarının da görüşlerinin alınacağı, aynı zamanda dünya örneklerinin de inceleneceği belirtildi. AK Parti kurmayları, İngiltere'de 2009 sonrası doğan kuşaklara sigara satışını yasaklayan modelin yanı sıra İspanya'da tütün endüstrisinden "sigara izmariti" vergisi alan modelin incelendiğini kaydetti. Ayrıca 2025'te sigara yasağının bütün ülke geneline yayılacağı İzlanda modelinin de bir sonraki aşamada Türkiye'ye örnek olabileceğini ifade edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
"Öldürme yetkisine sahip olup da öldürmüyorsan güçlüsündür."
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendisini dünyadan soyutlayan genç, muhabirin "Kaç yılındayız" sorusuna bomba yanıt verdi CORDON BLEU Yaşam ve Detay 2 19 Aralık 2022 04:25
"Çıplak görüntülerimle şantaj yapıyor" demişti, Gökhan Güney'den gelini hakkında bomba iddia KoJiRo Magazin Haberleri 0 11 Eylül 2022 15:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Köprü ücreti pahalı" diyenlere Binali Yıldırım'ın sözüyle yanıt verdi CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 4 21 Mart 2022 23:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "doğal gaz" müjdesi Zonguldak'ta sevinçle karşılandı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 05 Haziran 2021 21:31
Erdoğan bizzat açıkladı! "AF" için Kritik talimat BLueMooN Haber Arşivi 0 16 Ekim 2018 16:00