IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2022, 10:55   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kardeş Kıskançlığı Belirtileri, Kardeş Kıskançlığı Tedavisi




Kardeş Kıskançlığı Belirtileri, Kardeş Kıskançlığı Tedavisi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bir çocuk için aileye yeni katılan bir üye yani yeni bir bebek, çocuk için kabullenmesi zor olan durumları başında gelmektedir. Bu durum sadece çocuklarda değil ergenlik dönemindeki bireylerde de görülmektedir. Bu nedenle bir çocuğun aileye yeni bir bebeği kabullenmesi zaman alabilmekte bu durum çocuğun yaşı, ebeveynlerin bebeğe yaklaşımı ve çocuğa ait kişilik özellikleri gibi durumları kapsamaktadır. Normal ve sağlıklı olan kardeş kıskançlığı ileri derecelerde ise çeşitli problemleri beraberinde getirmekte ve bu problemin normale indirgenmesi gerekmektedir. Bu nedenle ebeveynler bu konuda bilinçli davranarak çocuğu yeni gelecek olan bebeğin gelişine pedagoglarımız aracılığı ile hazırlamalıdırlar.

Ergenlerin ve çocukların bu dönemi kolaylıkla atlatması için pedagoglarımız dan yardım alınmalı ve bebeğin gelişine çocuk ve ergenlerimiz hazırlanmalı, böylece bu dönem en hafif şekilde atlatılmalıdır.

Kardeş kıskançlığı belirtileri ve tedavisi Konya
Kardeş kıskançlığı tedavisi Konya
Bebeğin doğumundan önce destek alınması hem adaptasyon sürecini kolaylaştırmakta ve oluşabilecek yeni problemlerin önüne geçmektedir. Bebeğin doğumundan sonra ise kardeş kıskançlığı terapisi ve tedavisi ile bu dönem en az problem ile atlatılmaktadır. Ergen yaştaki ve çocukluk dönemindeki çocuklarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu anlayabilmemiz için çeşitli gözlemlere ihtiyacımız vardır. Dile getirmeleri, bebeklik dönemi hareketleri, içine kapanıklık ve kardeşe fiziksel zarar vermek bunların başında gelmektedir.

Çocuklarda ve gençlerde görülen diğer belirtiler ise moral bozuklukları, yaşam enerjisinin azlığı, isteksiz oyun oynaması, alt ıslatmaları, tırnak yemeleri, uyku problemleri, yemek yeme problemleri, saygısızlık, kardeşe ve arkadaşlarına zarar verme gibi çeşitli şekillerde de görülebilmektedir. Bu durumlara ek olarak fobiler, korku ve takıntılarda oluşabilmektedir.

Özellikle çocuklarınızı bebeklerin doğduğu zamandan itibaren 6 aylık bir sürede ilgisiz bırakmamalı, anneye yardım edebilmesi için fırsatlar verilmeli ve kıskançlığı ortaya çıkarabilecek şakalar yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca unutulmaması gereken bir olgu olarak kıskançlık normal bir durumdur. Ancak yukarıda belirtilen durumların oluşması halinde mutlaka pedagoglarımız dan yardım alınması gerekmektedir.


Bu genelde yaş aralığı ve Kendini sevilmeme duygusunu beyni aşılaması ile olur.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 28 Kasım 2022, 23:49   #2
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kardeş Kıskançlığı Belirtileri, Kardeş Kıskançlığı Tedavisi




Aileler İçin İkinci Çocuk ve Kardeş Kıskançlığı


Kardeş ilişkisi çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen oldukça kıymetli bir ilişki şeklidir. Genellikle anne babalar ilk çocuklarını büyüttükleri dönemde deneyim ve bilgilerinin eksik olması nedeni ile kaygılıdırlar. Aile büyüklerinin önerileri okuyarak edindikleri bilgiler ve diğer çocuk sahibi arkadaşlarının deneyimleri arasında çoğunlukla sıkışıp kalırlar. Bu sürekli kontrol ve iyi ebeveynlik yapma arzusu farkında olmadan bağımlı bir ilişki yaratabilir. Anne babanın çocuktan beklentilerinin de yükseldiğini gözlemlemekteyiz. İlerleyen dönemlerde çocuğa bir kardeş yapma arzusu oluşabilir ve anne – babalar ikinci bir çocuk planı yaparken değişen duygular hissedebilir. Birçok soruyu düşünürken kendilerini bulabilirler.


● Çocuklara bakmakla ilgili fiziksel ve ekonomik yükde ikinci bir çocuk planında önemli bir faktördür.

● Sadece büyük çocuğun kardeş istemisi ile hareket edilmemeli anne ve babanın da bu duruma hazır ve istekli olması gerekir.

● Kardeş ilişkisini her iki tarafın da büyümesi ve gelişmesi için bir fırsat olarak düşünmek gerekir. Günlük hayatta karşılaşabileceği bir çok sorunu ve bu durumların yarattığı duyguları çözümlemesini sağlayan deneyimleri olacaktır.

Kardeşler Arası Kıskançlık İlişkisinde Aile Yaklaşımları Nasıl Olmalıdır?

Ailede ilk çocuğun kardeşi kıskanması ile sıklıkla karşılaşılır, zaman zaman kardeşinde büyük çocuğu kıskandığı görülebilir. Ebeyvenlerin beklentisi ise kardeşini kabul etmesi ve kıskanmaması yönündedir. Kıskanmanın doğal bir duygu olduğu, bunun anne ve babanın tutumları ile şekilleneceğini unutmamak gerekir. Sürekli korunan küçük kardeş aralarındaki ilişkide rekabetin artmasına ve kardeşin hedefi haline gelmesine dönüşecektir. Adil olmak yerine birbirlerini anlamaya yönelik davranışlar sergilediğimizde çatışmalarının azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Doğru ve yanlış davranışlarla ilgili karar verirken onların da fikirlerini almak ve çözümleri beraber karar vermek sorumluluk almalarına, daha az çatışmalarına yardımcı olacaktır.

Çocuklarına eşit davranmaya çalıştıklarını aslında bu durumun onların arasındaki rekabeti arttırdığını, birbirlerinin gördüğü ilgiyi sürekli takip ettiklerini gözlemlemekteyiz. Aslında yaşlarına göre ihtiyaçları ve bunlara ayrılacak süreler farklı olabilir. Birbirlerinin farklı yönlerini ve bunlara göstereceğiniz ilginin de değişebileceğini öğretmek çok daha iyi bir yöntem olacaktır. Onların farklı ve güçlü yönlerini vurgulamak bireyselleşmelerine de yardımcı olacaktır.

Çocukların kardeş kıskançlığı ile ilgili sergilediği davranışlar ve anne-baba tutumları nelerdir?

● Aileye yeni katılan kardeş sonrasında, aslında bebeğin sevilmediği onun daha çok sevildiğine yönelik söz ve davranış şekillerinin sergilendiğini görüyoruz.

● İlgi ve sevginin dengeli bir şekilde sergilenmemesi ilerleyen dönemlerde çocuğun, kardeşine gösterilen ilgi ve sevgiyi çok yakından takip etmesine ve taleplerde bulunmasına neden olacaktır.

● Kardeşler arasındaki yaş farkı ne kadar az ise aralarındaki rekabet o kadar güçlü olacaktır. Cinsiyetleri aynı olan kardeşlerin arasındaki rekabetin farklı cinsiyetteki kardeşlerden yine daha fazla olduğunu görmekteyiz.

● Kardeşler arasındaki kıskanma krizlerinin doğru yönetilememesi çocukların ebeveynlerine duydukları güvenin zedelenmesine neden olur. Kızgınlık ve öfke krizleri ile bu duygularnı ifade ettiklerini sıklıkla görmekteyiz.

● Ailelerin çocukların cinsiyetlerine ve cinsiyet özelliklerine göre beklentileri ve farklı davranış şekilleri sergilediği durumlarda daha az tercih edilen çocuğun değersizlik, öfke gibi duygular hissettikleri gözlemlenebilir.

● Büyük çocuktan kardeşinin bakımı ile ilgili destek istemek anne-babaların sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Büyük çocuk için görev olarak tanımlanmadığı sürece küçük yardımları yapıyor olmak keyifli bir deneyim olacaktır.

● Anne babaların tüm çocukları ile birebir geçirdikleri, ev içinde ve dışında planlanmış aktivitelerinin olması onların kendilerini ifade edebilmeleri açısından olumlu bir paylaşım olacaktır. Bunun düzenli olarak yapılması gerekir.

● Çocukların olumsuz duygularını ifade etmek için fiziksel ve duygusal krizler yaratma eğilimleri vardır. Öfke krizleri, vurma gibi baş edilmesi çoğunlukla nedeninin anlaşılmasının da zor olduğu anlar yaşanabilir. Zarar verici davranışlar elbetteki kabul edilmez ama bu davranışlara benzer sertlikte cevap verildiğinde ilk fırsatta tekrar aynı davranışı sergileyeceğini unutmamalıyız. Her kriz sonrasında nedenleri ve çözümleri üzerinde konuşmak ve bir daha olmaması için ortak çözüm önerileri geliştirmek uygun davranış şekli olacaktır. Olumlu kadar olumsuz duygularında kabul edildiğini ve beraber çözüm arandığını görmeli.

● Fiziksel yakınmalar (karın ağrısı gibi) ya da sevildiğinin sözlü onayını istemek yine sık karşılaşılan durumlardır. İlgiyi üzerinde tutmak için birçok bahane üretebilirler, dinlemek ve anlamaya çalışmak onu rahatlatacaktır.

● Bazı çocukların kardeşleri ile ilgi hissettikleri kıskançlığı ifade edemedikleri, uyku – yemek gibi alışkanlıklarının bozulduğu gözlemlenebilir. Anne dışında sosyal teması red etmek gözlenebilir. Evde ikinci bir bebek varmış gibi davranabilir. İhtiyaçları için çoğunlukla yardım isteyebilir. Parmak emme, tırnak yeme bu dönemde görülebilir. Tuvalet eğitimini kazanmış olmasına rağmen bez bağlanmasını istemek, annenin onu emzirmesini talep etmekle de karşılaşılabilir. Hissettiği sıkıntıyı ve isteği ilgiyi bu şekilde göstermeye çalıştığı görülür. Tüm bu davranışların anne ve babanın olumlu tutumları ile çözüme ulaşacağı unutulmamalıdır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarda kardeş kıskançlığı Lcia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Ocak 2015 23:33
Kardeş Kıskançlığı Lucifer Ruh Sağlığı 1 07 Ağustos 2012 11:27
Ergenlikte Kardeş Kıskançlığı Sue Ergen Sağlığı 0 07 Ağustos 2012 11:26
Çocuklarda Kardeş Kıskançlığı Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Nisan 2011 11:46
Kardeş Kıskançlığı pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 1 09 Nisan 2011 23:29