14 Eylül 2009, 04:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Afyon Lokumu Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 litre süt 3 kahve fincanı un 3 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 100 gram margarin 1 paket damla sakızı İÇİ 1 paket çilekli krem şanti 1 çay bardağı süt Antep fıstığı Hindistan cevizi YAPILIŞI 1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor. Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstğı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz .[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
afyon, lokumu, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Afyon Merkez Halk Eğitim Merkezi Hakkında Bilgi Afyon | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:09 |
Sultan Lokumu Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 10:04 |
Afyon Lokumu tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 06 Haziran 2012 11:06 |