IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2009, 04:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afyon Lokumu Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




MALZEMELER
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 paket damla sakızı
İÇİ
1 paket çilekli krem şanti
1 çay bardağı süt
Antep fıstığı
Hindistan cevizi




YAPILIŞI
1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüş damla sakızı eklenir, yağ eriyince ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.
Servis yapacağımız zaman içine Antep fıstğı serpip istediğimiz genişlikte keserek rulo yapıyoruz .
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
afyon, lokumu, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Afyon Merkez Halk Eğitim Merkezi Hakkında Bilgi Afyon PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 10:09
Sultan Lokumu Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 10:04
Afyon Lokumu tarifi Violent Tatlılar 0 06 Haziran 2012 11:06