IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2021, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya’da AstraZeneca aşısı yaptıran 9 kişi hayatını kaybetti




Ölümcül yan etkileri olduğu öne sürülen Oxford-AstraZeneca aşısıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Almanya'da Paul Ehrlich Enstitüsü, söz konusu aşıyı yaptırdıktan sonra 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Koronavirüsü dünya çapında can almaya devam ederken, salgını bitirmek için geliştirilen aşılarla ilgili iddialar bitmiyor. Oxford ve AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının kanda pıhtılaşmaya yol açtığı gerekçesiyle pek çok ülke kullanımına ara vermişti.


Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), söz konusu olaylarla aşının arasında bir bağlantı olmadığını söyleyerek aşılamaya devam çağrısı yapsa da, Almanya’da kritik bir veri açıklandı.

Almanya’da corona virüsüne yönelik araştırmalara ağırlık veren Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI), AstraZeneca aşısının ortaya çıkardığı yan etkileri mercek altına aldı.

YALNIZCA İKİSİ ERKEK
PEI’nin çalışmasına göre Almanya’daki aşılama çalışmalarında, AstraZeneca aşısı uygulanan 31 kişide serebral venöz sinus trombozu (beyin damarlarında kan pıhtılaşması) meydana geldiği tespit edildi. Söz konusu kişilerden 29’u kadın ikisi ise erkek olarak açıklandı. Kadınların yaş aralığı 20 ile 63 arasında değişirken, iki erkeğin 36 ve 57 yaşındaki oldukları belirtildi. Yan etkinin görüldüğü 31 kişiden 9’unun hayatını kaybettiği ifade edildi.

BERLİN’DE İKİ HASTANE KADINLARA DURDURDU
Almanya’da halihazırda 2.7 milyon kişi AstraZeneca aşısının birinci dozunu yaptırmış durumda. 800 kişinin ise ikinci dozu yaptırdığı resmi kayıtlara geçti. Öte yandan başkent Berlin'deki Charite ve Vivantes hastanelerinde AstraZeneca aşısının 55 yaşın altındaki kadınlarda kullanılmayacağı belirtildi.


ETKİNLİK ORANI YÜZDE 76’YA DÜŞTÜ
ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) henüz onay almayı başaramayan AstraZeneca, geçtiğimiz hafta aşının etkinliğine ilişkin ABD'deki denemelerin ara sonuçlarını açıklamıştı. Aşının corona virüsüne karşı yüzde 79 etkili olduğu belirtilirken, Beyaz Saray Tıbbi Baş Danışmanı Dr. Anthony Fauci'nin direktörlüğünü yaptığı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) sonuçların güncel verileri içermediğini iddia etti.

Bu iddianın ardından AstraZeneca aşıyla ilgili sonuçları güncelleyerek açıkladı. Financial Times'ın haberine göre aşının virüsü önlemedeki etkinlik oranı yüzde 79'dan yüzde 76'ya düştü.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır'da iki tren çarpıştı; kazada 32 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı Emre Dünyadan Haberler 0 26 Mart 2021 22:06
AstraZeneca aşısı Almanya'da askıya alındı NurSima Sağlık Haberleri 4 17 Mart 2021 05:06
Samsun'da koronavirüs aşısı olan 78 yaşındaki kadın aynı gün hayatını kaybetti NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 05 Şubat 2021 13:31
Norveç'te 'risk' uyarısı: Korona aşısı olan 23 kişi hayatını kaybetti! NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 15 Ocak 2021 22:03
Avustralya'da 93 kişi Kovid-19'a yakalandı, 11 kişi hayatını kaybetti CORDON BLEU Sağlık Haberleri 0 09 Eylül 2020 08:23