19 Nisan 2016, 18:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinç Unu Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Üç buçuk su bardağı pirinç unu 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım paket kavrulmuş fasulye tozu (ezmesi), 2 çay kaşığı tuz Pirinç Unu Tatlısı Yapılışı PİRİNÇ unu, 4 çorba kaşığı tozşeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvıyağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
dunya mutfagi, dunya mutfagindan tarifleri, pirinc unu tatlisi, pirinc unu tatlisi tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bir Pirinç Tanesi | tiNa | Serbest Kürsü | 0 | 03 Eylül 2013 12:57 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Sütyende pirinç | Feronia | Ah Kadınlar | 7 | 18 Mayıs 2010 12:30 |
Çeltik Pirinç - Pirinç Nedir - Pirinç Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:23 |