24 Şubat 2016, 15:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Berliner tatlisi MALZEMELER 500 gr. un ceyrek cay kasigindan daha az tuz 50 gr. maya 1/8-1/4 lt. süt 2-3 yumurta sarisi 50 gr. seker 75 gr. yag 1 paket vanilya Ic Harc: kiraz receli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir) putra sekeri veya seker HAZIRLANISI Un elenir ve maya ile karisir ardindan yag ile karismis isinmis süt eklenir tekrar Kalan diyer malzemelerde eklendikten sonra mikserle 5 dak. Cirpilir. Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli. Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir. Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor. Üzeri unlanir,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar. Tencerede veya fritözde yag 180 °C de isinir.Kabarmis bezeleri üst kismi asagi gelecek sekilde tencereye veya fritöze konar ve her iki tarafida kizardiktan sonra yag dan alinir. Mutfak kagidinin üzerine konar.Bezeler sicakken sekere veya putra sekerine bulanir. Recel süzgecte süzüldükten sonra krema s1kiciya konar ve bezenin yan tarafindan yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine koyulur. Soguduktan sonra servis yapilir. *Berliner tatlisi almanya'da cok iyi bilinen bir lezzet. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. -Alinti
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
berliner tatlisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
BANANA FRITTER (MUZ TATLISI) | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 20:21 |
BerLiner | Sim | Tatlılar | 0 | 10 Temmuz 2013 05:02 |
Gul tatlisi | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:40 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |