07 Şubat 2016, 15:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çin usulü Alabalık MALZEMELER 4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet taze soğan 10 adet mantar 1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde) 1 adet yesil sivri biber (küçük boy) 2 çorba kaşığı soya sosu YAPILIŞ TARİFİ Balığı boylamasına fileto çıkarın. Her iki yanını tuz ve karabiberleyip 20 dakika kadar dinlendirin. Balıkların tamamını alabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin. Hafif yağlayıp balık filetolarını yerleştirin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın. Bir tavada yağı kızdırın. Taze soğanı yaklaşık 2.5 cm boyunda doğrayın, sonra her parçayı boylamasına dörde bölün. Yeşil birerin kapağını kesin, çekirdek yuvalarını çıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2.5 cm boyunda ince şeritler halinde doğrayın. Mantarları da büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Zencefili küçük parçalar halinde doğrayın. Tamamını tavaya koyun, soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek kızartın. Karışımı folyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve kenarlarını kapatıp fırında 45 dakika pişirin. Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
çin usulü alabalık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fesleğenli Alabalık | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 08 Mart 2014 10:32 |
Bademli Alabalık Tava | yoSun | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Haziran 2012 10:17 |
Alabalık Hastalıkları | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 29 Mayıs 2012 17:23 |
Fırında Alabalık Tarifi | Peri | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 15:23 |