![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanya Mutfagı Lomo Kon Jerez (şaraplı Rosto) LOMO KON JEREZ (ŞARAPLI ROSTO) MALZEME: Domuz filetosu (Dana da kullanılabilir) 2 kilo Karabiber Yarım çay kaşığı Safran (Çekilmiş) Yarım çay kaşığı Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş Tuz 2 silme çay kaşığı Maydanoz (İnce kıyılmış) 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 çorba kaşığı Beyaz şarap (Sek) 3 bardak YAPILIŞI: Filetonun yağlarını temizleyin ve gerekirse rosto gibi sarıp bağlayın. Küçük bir kapta tuzu, biberi, sarmısağı, safranı ve maydanozu karıştırın. Eti bu karışımla iyice oğuşturun ve 2 saat kadar dinlendirin. Eti zeytinyağı ile yağlayın. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle kızartın. Fazla yağı tavadan süzerek alın ve beyaz şarap katın. Etin üstüne yağ sürerek yumuşatın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat 45 dakika süreyle eti pişirmeye devam edin. Pişirme süresi içinde eti sık sık şarapla karıştırdığınız yağla yağlayın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ıspanya mutfagı lomo kon jerez (şaraplı rosto) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 21:57 |
ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 20:22 |
fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 20:12 |
İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 12:43 |