![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ DANA ETİ YAHNİSİ MALZEME: Dana eti 1 1/2 kg. Havuç 200 gr. Soğan 1 adet Domates 2 adet Sarımsak 6 diş Kırmızı pul biber 1 tutam Zeytinyağı 4 kaşık Karabiber 1 kaşık Kırmızı toz biber 1 kaşık Defne yaprağı 2 adet Kekik 1 tutam Etsuyu 1/2 lt. Tuz YAPILIŞI: 1.Eti soğuk suda yıkayarak kağıt havlularla kurulayın. 2. Havuçları, yıkayarak doğrayın. Soğanları soyun ve dörde bölün. Domateslerisoyun; dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Sarımsağı soyun ve doğrayın. Kırmızı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve halka halka doğrayın. 3. Yağı düdüklü tencerede ısıtın daha sonra eti bu yağda kızartın. Havuç, soğan ve sarımsağı etlerin üstüne koyun. Daha sonra malzemenin kalan kısmını da karışıma koyarak et suyunu ekleyin. 4. Tencerenin kapağını kapatarak Pişirme Gösterge Çubuğu II. konuma gelinceye kadar ısıtın. Daha sonra ocağın altını kısarak 30 dakika kadar daha pişirin. Tuzu ekleyin.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ispanya mutfagı dana eti yahnisi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ispanya mutfagı GAMBAS AL AJİLLO (YAĞLI VE SARMISAKLI KARİDES) | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 20:22 |
Ispanya | Sır | Tarih | 0 | 24 Eylül 2011 23:17 |