![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | fransız mutfagı Şaraplı Taş Kebabı Şaraplı Taş Kebabı Malzemeler : 1 kg. sığır filetosu 200 gr. ince kıyılmış pastırma 50 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 12 arpacık soğan 2 çorba kaşığı un 1 bardak et suyu 2 diş dövülmüş sarmısak Buket garni (birbirine bağlanmış defne yaprağı, maydanoz, kekik) 2 bardak kırmızı şarap 100 gr. mantar Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış ekmek ve ince kıyılmış maydanoz Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı : Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin. Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun. Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun. Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin. Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin. Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
şaraplı taş kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Şaraplı Tavuk | Liaaa | Tavuk Yemekleri | 0 | 07 Kasım 2012 16:57 |
Şaraplı Tarçınlı Armut | Zen | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 21:26 |
İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde: Fransız Şansonları | aLya | Kültür ve Sanat | 0 | 15 Kasım 2011 08:33 |
Şaraplı Mantarlı Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 02:59 |