![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tepside kebbe (Kobba, Kubba) Tepside kebbe (Kobba, Kubba) malzemeleri 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı su 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 400 gr kıyma 2 soğan Karabiber Tuz Kimyon Tarçın 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Tane karabiber Yoğurt Tepside kebbe (Kobba, Kubba) hazırlanışı Tepside kebbe (Kobba, Kubba): Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın. Soğanları rendeleyin. Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bulgur ile maydanozu ilave edin. Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın. Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kebbe, kobba, kubba, tepside |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tepside Kadayıf Bastı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:01 |
Tepside Profiterol | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:11 |
Tepside Patlıcan Pizzası | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 17 Kasım 2012 20:37 |
Tepside patetes oruğu (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 05 Kasım 2010 04:14 |