06 Kasım 2014, 16:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg kuşbaşı dana eti 5-6 adet arpacık soğan 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil 1 tatlı kaşığı zerdeçal 5 adet kıyılmış limon otu 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 adet dilimlenmiş misket limon yaprağı 2 adet dilimlenmiş zerdeçal yaprağı 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı toz rezene 1 çay kaşığı köri 1 çorba kaşığı “Gula Melaka” şekeri Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin. Yağı bir tavaya alıp kızdırın. Arpacık soğan ve sarmısakları soyup tavaya alın. Zencefil, zerdeçal ve limon bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin. Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın. Sonra tane kimyon ve köri ekleyin. Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizi sütünü ekleyip iyice karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
baharatlı, rendang, tarifi, tok |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soslu Baharatlı Gökkuşağı Alabalığı Tarifi | Luthien | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Ağustos 2014 10:27 |
Safranlı Baharatlı Kış Salebi Tarifi (Resimli) | Violent | İçkiler İçecekler | 0 | 09 Aralık 2013 21:35 |
Susamlı ve Baharatlı Bonfile Tarifi | Violent | Et Yemekleri | 0 | 05 Mayıs 2013 17:19 |
Baharatlı Hamsi Tava Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 12 Ağustos 2012 20:04 |
Baharatlı Jumbo Karides tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 17:12 |