05 Ekim 2014, 22:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Tavuk Balti Yapılışı GARAM masala için tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte hafifçe kavurun ve kenara alın. Balti masala ezmesi için yarım çay bardağı sıvıyağ, kişniş, kimyon, rezene, hardal ve karanfili yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğutup, havanda dövün. Üzerine tarçın, kakule, çemen tozu, köri, zerdeçal, toz kırmızıbiber, zencefil ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Sirke ilave edip, yeniden tavaya alın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, 5 dakika kavurun. Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin. İri küp doğranmış tavuğu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Krema ekleyip ocaktan alın. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. | |
|
Etiketler |
balti, mutfağı, pakistan, tarifi, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hint Mutfağı: Masala Baharatlı Tavuk Rosto Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:20 |
Hint Mutfağı: Kashmiri Rogan Josh (Kaşmir Usulü Tavuk) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:16 |
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:12 |
Hint Mutfağı: Baharatlı Tavuk Budu Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:11 |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |