05 Ekim 2014, 22:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hint Mutfağı: Samosa Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Samosa Yapılışı HAMUR için unu, kekik tohumunu, su ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için, sıvıyağı kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Hamurundan irice bezeler koparıp, rulo şekline getirin. 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların her birini 1 cm kalınlığında kesin. Her bir parçayı da ortadan ikiye kesin. Huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvıyağda pişirin. | |
|
Etiketler |
hint, mutfağı, samosa, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:14 |
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:12 |
Hint Mutfağı: Baharatlı Tavuk Budu Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:11 |
Hint Mutfağı: Badem Şerbeti Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:09 |
Samosa (Hint Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:13 |