Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım su bardağından bir parmak
eksik sıvıyağ
750 gram havuç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kıyılmış badem
Yarım su bardağı sarı kuruüzüm
Yarım su bardağı kıyılmış
antepfıstığı
5 damla gülsuyu
1 çay kaşığı toz kakule
Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Yapılışı
Sıvıyağı tencerede ısıtın. Rendelenmiş havuç ve tozşeker ilave edip, havuç yumuşayana dek pişirin. 1 su bardağı süt ekleyip, bir-iki kez karıştırdıktan sonra badem, üzüm, antepfıstığı, gülsuyu ve kakuleyi ilave edin. Sütü çekene dek kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.