05 Ekim 2014, 22:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fas Mutfağı: Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın. | |
|
Etiketler |
fas, ile, karamelize, kuru, kuzu, mutfağı, susam, tajin, tarifi, tohumu, ve, İncir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fas Mutfağı: Patlıcanlı Tajin | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 21:06 |
Kuru İncir reçeli yapımı | Amelia | Reçel Tarifleri | 0 | 21 Mart 2014 20:00 |
Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:30 |
Karamelize edilmiş ananaslı ve kremalı kek Tarifi | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 14 Mayıs 2013 11:21 |
Kuru İncir Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:52 |