31 Mayıs 2014, 11:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram tavuk kanadı 2 adet tavuk göğsü 500 gram kıyma 500 gram kuşbaşı kuzu eti Tavuk kanadı marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz Tavuk göğsü marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos, tuz Kıyma harcı için: 250 gram kıyılmış kuyruk yağı 1 adet kıyılmış sivri biber 4-5 dal kıyılmış maydanoz Yeteri kadar tuz Kuzu eti marinesi için: 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 diş kıyılmış sarmısak 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı hazır acı sos Servis için: Tırnak pidesi Lübnan Kebabı Yapılışı TAVUK kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun. Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin. Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
kebabı, lübnan, mutfağından, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:12 |
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:10 |
Lübnan Mutfağı'ndan Atayıf Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:09 |
Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:06 |
Guraybe (Lübnan Mutfağı) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 09 Mayıs 2014 12:32 |