31 Mayıs 2014, 11:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı eritilip soğumuş margarin Yarım su bardağı un 1/3 su bardağı sıcak su İçi için: 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi Yarım su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı gülsuyu Üzerine: Pudraşekeri Mamul Cevizli Yapılışı Hamur için derin bir kasede irmik, margarin, un ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için ceviz, tozşeker, tarçın ve gülsuyunu karıştırıp bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde açın ve ortasına cevizli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin. sofra | |
|
Etiketler |
cevizli, lübnan, mamul, mutfağından, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Mutfağı'ndan Gazpacho Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 13:03 |
İspanyol Mutfağı'ndan Paella Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 25 Mayıs 2014 13:01 |
İtalyan Mutfağı'ndan Robespierre Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:18 |
İtalyan Mutfağı'ndan Gnocchi Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:08 |
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:45 |