21 Mayıs 2014, 10:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İtalyan Mutfağı'ndan Sabayon Tarifi Bisküvi İle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bisküvi için: 3 su bardağı un 270 gram tereyağı 2 su bardağı tozşeker Sabayon için: 8 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı Prosecco şarabı (tatlı şarap) Sabayon, Bisküvi Eşliğinde Yapılışı DERİN bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, un ve tozşekeri yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 2 mm kalınlığında açın. Bardak yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada sabayon için, seramik bir kabı kaynayan su tenceresinin içine koyun. Yumurta sarısı, tozşeker ve şarabı seramik kaba alıp, koyu bir kıvam alıncaya kadar 10-15 dakika çırpın. Kup bardaklarına, bardakların büyüklüğüne bağlı olarak 2 ya da 3 adet bisküvi yerleştirip, sabayonu paylaştırın. sofra | |
|
Etiketler |
bisküvi, mutfağından, sabayon, tarifi, yle, İtalyan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İtalyan Mutfağı'ndan Gnocchi Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 10:08 |
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:45 |
İtalyan Mutfağı'ndan Çilekli Krema Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:43 |
İtalyan Mutfağı'ndan Soğuk Kahveli Tatlı Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:41 |
İtalyan Mutfağı'ndan Trüf | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Mayıs 2014 09:39 |