19 Mayıs 2014, 09:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karpuz Macunu (Akdeniz Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet orta boy karpuz Yarım kg sönmemiş kireç Su, 3 adet limonun suyu Bir buçuk kg tozşeker 1 adet çubuk vanilya Karpuz Macunu Yapılışı Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7x4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kabuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba su ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyin. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun. sofra | |
|
Etiketler |
akdeniz, karpuz, macunu, mutfağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tebbüle (Akdeniz Mutfağı) | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 17 Mayıs 2014 14:12 |
Halil Akdeniz Biyografisi - Halil Akdeniz Hayatı - Halil Akdeniz Kimdir? | AftieL | Ressamlar | 0 | 15 Mayıs 2014 07:53 |
İstanbul / Akdeniz Mutfağı Rehberi Restaurant - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 04 Aralık 2011 12:39 |
Karpuz - Karpuz Nedir - Karpuz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:33 |