06 Mayıs 2014, 15:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağından) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamur için: 8 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı vanilya 9 çorba kaşığı un Yarım su bardağı patates unu Bir buçuk çorba kaşığı margarin Krema için: 2 adet yumurtanın sarısı Yarım su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı vanilya Dört buçuk çorba kaşığı un 1 su bardağı kaynar süt 250 gram oda sıcaklığında margarin 1 su bardağı çekilmiş tuzsuz antepfıstığı 1 su bardağı pudraşekeri Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı su 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Süslemek için: Tuzsuz antepfıstığı Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı) Yapılışı Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan kreması için bir tencerede yumurta sarılarını, tozşeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuması için kremayı bir tepsiye boşaltın. Diğer yandan oda sıcaklığındaki margarini iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak margarinin içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı margarine katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kremaya tuzsuz antepfıstığı ve pudraşekerini ekleyip bir kenara alın. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine de bir fırça yardımıyla şerbeti sürün. Pandispanyanın bir katına kremanın yarısını yayıp, diğer katı üzerine kapatın. Kalan krema ile turtanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Tuzsuz antepfıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyerek servis yapın. (Sofra) | |
|
Etiketler |
fransız, fıstıklı, mutfağından, turta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri.. | Sue | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 08 Temmuz 2012 20:01 |
Fransız Mutfağından > Acıbademli mokka | Violent | Tatlılar | 0 | 20 Haziran 2012 21:03 |
İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde: Fransız Şansonları | aLya | Kültür ve Sanat | 0 | 15 Kasım 2011 08:33 |
Ben erkeği mutfağından tanırım! | Hayal | Ah Erkekler | 1 | 20 Nisan 2010 10:26 |
Portakallı Fıstıklı Turta | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |