23 Mart 2014, 08:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fransız Usulü Dana Ciğer Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 100 gram margarin 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber biraz un 1 tatlı kaşığı biberiye 2 diş sarmısak 2-3 yaprak adaçayı 2 adet kuru soğan 1/2 demet kıyılmış maydonoz 500 gram domates 1/2 çay kaşığı toz şeker 600 gram dana ciğeri tuz,karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sirke Tarif Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın. Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın. (Alıntıdır) | |
|
Etiketler |
ciğer, dana, fransız, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Roman Usulü Dana Saltimbocca | Liaaa | Et Yemekleri | 0 | 24 Ekim 2012 20:34 |
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş | N999 | Et Yemekleri | 0 | 11 Şubat 2012 16:40 |
İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2011 12:08 |
Dijon Usulü Dana Pirzolası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:43 |