25 Şubat 2014, 12:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Chateaubriand (Cheddar Peynirli Bonfile Fransız Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 6 dilim tost ekmeği 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı salça Yeteri kadar kekik 6 dilim bonfile 4 adet domates 2 adet biber 1 adet soğan 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 250 gr mantar 6 dilim cheddar peyniri Tuz, karabiber Kızartmak için zeytinyağı Hazırlanışı: Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 su bardağı suda salçayı eritip, kekiği ilave edin. Fırın tepsisine sosu yayın. Kızarttığınız ekmekleri tepsiye dizin. Etleri de aynı yağda kızartın. Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Küçük bir tencereye, küp küp doğranmış domates ve biberi alın. Soğanı ve sarmısağı da yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Margarini katın. Domatesler iyice eriyene kadar pişirin. Daha sonra 1 çorba kaşığı unu ilave edin. İyice karıştırın. İkiye kestiğiniz mantarları, tuz ve karabiberi katın. Koyu bir sos kıvamı alana kadar pişirin. Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökün. Üzerlerine peynir dilimlerini kapayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet Olsun | |
|
Etiketler |
bonfile, chateaubriand, cheddar, fransız, mutfağı, peynirli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ricotta Peynirli Gnocchi - İtalyan Mutfağı | Afrodit | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Temmuz 2013 14:58 |
Cordon Blue - Fransız Mutfağı | Afrodit | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Temmuz 2013 14:52 |
Eşkabeş soslu barbunya balığı (fransız mutfağı) | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:32 |
Schmand Peynirli Pasta - Alman Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 20 Temmuz 2013 19:17 |
İstanbul / Fransız Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 05 Aralık 2011 22:35 |