23 Ağustos 2013, 17:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mangır Çorbası (Yunan Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı su 2/3 yufka Un 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Mangır Çorbası Yapılışı Yufkayı küçük kareler şeklinde kesin. Yarısının üzerine un serperek, harmanlayın. 2 su bardağı su ve 2 su bardağı tavuk suyunu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Üzerine un serptiğiniz kare yufkaları ilave edin. Arada bir karıştırarak, haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı aktarın. Zeytinyağı kızdığında diğer kare yufkaları ekleyip karıştırarak, kızartın. Kızarttığınız bu yufkaları tavadan çıkarır çıkarmaz tenceredeki suyun içine ekleyin. Birbirine yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin. Kare yufkaları kızartığınız yağı çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayıp, servis yapın. | |
|
Etiketler |
çorbası, mangır, mutfağı, yunan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kubeyde (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:36 |
Savore (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:35 |
Kabak Çiçeği Dolması (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:32 |
Kalamar Akordeon (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:31 |
Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:30 |