23 Ağustos 2013, 17:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Savore (Yunan Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet kuzu ciğeri Tuz, karabiber, un Zeytinyağı Taze biberiye Sulandırılmış üzüm sirkesi Savore Yapılışı Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Kevgire aktarıp, akan suyun altında yıkayın. Suyun süzülmesi için bir süre kevgirde bekletin. Üzerine tuz, karabiber ve un serpin. İyice harmanlayıp, unun ciğerlerin her yerine bulaşmasını sağlayın. Yeterince zeytinyağını tavaya aktarın. Zeytinyağı kızdığında ciğerleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış ciğerleri tavadan çıkardıktan sonra bir kısmını tek sıra olacak şekilde başka bir kaba aktarın. Üzerine bir sıra halinde taze biberiye dizin. Tekrar ciğer dizin. Bu işlemi en üstte taze biberiye olacak şekilde tamamlayın. Ciğerleri pişirdiğiniz yağı biberiyelerin üzerine dökün. Biberiyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su katılmış üzüm sirkesini ilave edin. 1 gün bekletip, soğuk servis yapın. | |
|
Etiketler |
mutfağı, savore, yunan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabak Çiçeği Dolması (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:32 |
Kalamar Akordeon (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:31 |
Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:30 |
İstanbul / Yunan Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 05 Aralık 2011 23:05 |
Yunan Basını: Dört yunan bankası 500 milyona... | Dilara | Haber Arşivi | 0 | 11 Temmuz 2010 16:13 |