23 Ağustos 2013, 17:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak Çiçeği Dolması (Yunan Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 16 adet kabak çiçeği 3 adet soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 3-4 çorba kaşığı su Tuz, karabiber 5-6’şar dal maydanoz, dereotu ve taze nane 1 adet domates Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı DOLMANIN iç harcını hazırlamak için öncelikle soğanları yemeklik şekilde doğradıktan sonra yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye dek kavurun. Sonrasında yıkadığınız pirinci ve 3-4 çorba kaşığı suyu ekleyin. Pirinç yumuşadığında tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi ilave edin. Bir-iki dakika piştikten sonra ocaktan alın. Sabahın erken saatlerinde toplanmış kabak çiçeklerini sadece suya batırarak temizleyin. Daha sonra içlerini hazırladığınız dolma harcıyla doldurun. Ocağa koyduğunuz tencere dibinin tutmasını önlemek için dilimlediğiniz domatesleri tencereye yerleştirin. Domateslerin üzerine de doldurulmuş kabak çiçeklerini dizdikten sonra kalan yarım bardak zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirip 10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. | |
|
Etiketler |
Çiçeği, dolması, kabak, mutfağı, yunan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Kabak Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 22 Mayıs 2013 16:14 |
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır ? | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Mayıs 2013 16:12 |
Kabak Çiçeği Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Mart 2012 15:55 |
Kabak çiçeği dolması (antalya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:56 |
Kebaplı Kabak Dolması (6 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:47 |