23 Ağustos 2013, 17:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 bağ ebegümeci 2 su bardağı et suyu 300 gram kuzu eti Yarım kahve fincanı zeytinyağı 6 adet arpacık soğan 1 adet ince kıyılmış soğan 2 diş sarmısak Tuz, karabiber 1 çay kaşığı tozşeker Kuzu Etli Ebegümeci Yapılışı EBEGÜMECİNİ iyice yıkadıktan sonra süzmeye bırakın. Et suyunu bir tencereye alarak kaynatın. Ardından küp kestiğiniz kuzu etini ilave edip, 20 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını, arpacık soğanı, küçük doğranmış soğanı pembeleşinceye dek soteleyin. İnce kıydığınız sarmısağı soğanlara ilave edip 3-4 dakika daha çevirin. Pişen kuzu etlerini süzüp soğan ve sarımısaklı soteye ekleyin. Sonrasında süzdüğünüz etin suyundan 4 çorba kaşığı alarak etlere ilave edin. 15 dakika daha pişirin. Son olarak ebegümecini, tuzu, karabiberi, tozşekeri de etlere ekledikten sonra 10 dakika pişirerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
ebegümeci, etli, kuzu, mutfağı, yunan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Tortilla Kızartması (Meksika Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:17 |
Taze sarımsaklı ve kuzu etli bezelye | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 23 Temmuz 2013 18:34 |
Kuzu Etli Kelebek Makarna | Liaaa | Makarnalar Pilavlar | 0 | 23 Ekim 2012 13:33 |
Kuzu Etli Kofik Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:34 |
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 11 Ocak 2010 19:18 |