23 Ağustos 2013, 17:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lahanalı Vareniki (Rus Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamur için: 1 kg un İki buçuk su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tuz Harcı için: 1 adet küçük boy lahana 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı su Haşlamak için: 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine: Tereyağı Lahanalı Vareniki Yapılışı HARÇ için lahana ve soğanları kıyın. Tozşeker ve tuzla iyice ovun. Elinizle suyunu sıkıp, tavaya alın. Su ekleyip, 20 dakika pişirin. Hamur için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu bir geniş bir kaba alın. İyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın ve ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın. Pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarlarına harçtan pay edip, yarım ay şeklinde kapatın. Tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzdürerek servis tabağına alın. Üzerlerine kızgın tereyağı döküp servis yapın. | |
|
Etiketler |
lahanalı, mutfağı, rus, vareniki |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2013 16:28 |
Kırmızı Lahanalı Dip Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:56 |
Brüksel Lahanalı Bonfile | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:25 |
Sosisli Lahanalı Patates Salatası | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Mart 2009 19:41 |
Lahanalı Biber Dolması (4 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:51 |