23 Ağustos 2013, 17:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dana Piroşki (Rus Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 250 gram dana kıyma 1 büyük boy soğan Yarım diş sarmısak Yarım çorba kaşığı karabiber Yarım çorba kaşığı tuz Krep için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 3 adet yumurta 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz Krep hamurunun panesi için: 2 adet yumurta 2 su bardağı galeta unu Kızartmak için: Sıvıyağ Süslemek için: Halka doğranmış dolmalık kırmızıbiber 1 yaprak roka 1-2 dal maydanoz Yarım çorba kaşığı kırmızı biber 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber Dana Piroşki Yapılışı: KIYMAYI tencereye alın. Soğanı mikserde püre haline getirin. Sarmısağı ince kıyın. Daha sonra tencereye ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte 1 saat kavurun. Karabiber, tuz, kırmızıbiber ve kırmızı pulbiberi ekleyerek 1-2 saniye karıştırıp ocaktan alın. Krep hamurunu hazırlamak için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu çırpma teli ile 10 dakika çırpın. Başka bir tencereye tel süzgeç ile süzün. Sıvıyağı fırça ile tavaya sürün. Hamuru daha sonra tavaya dökerek kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayın. Soğuyan harcı avuç içinde sıkarak kreplerin içine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo yapın. Önce yumurta daha sonra galeta ununda paneleyin. Fritözde kızartıp sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
dana, mutfağı, piroşki, rus |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Japon Usulü Dana Eti Ruloları - Japon Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Temmuz 2013 22:50 |