23 Ağustos 2013, 17:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Tortilla Kızartması (Meksika Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 200 gram antrikot 200 gram tavuk göğsü 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 adet piyazlık doğranmış soğan 1’er adet kıyılmış dolmalık biber ve kırmızı biber Yarım doğranmış domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1’er çay kaşığı kekik ve kimyon 6 gram tavuk bulyon 1 diş sarmısak 3 adet tortilla ekmeği 1 su bardağı sıvıyağ 100 gram cheddar peyniri Yarım çay bardağı enchilade sos Yarım çay bardağı ranchera sos Enchilade sos için: 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı chili powder 10 gram tavuk bulyon Yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon ve kekik 1 adet kıyılmış sarmısak Ranchera sos için: 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin Yarım çay bardağı su 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarımşar çay kaşığı kimyon, beyazbiber, kekik 5’er gram tavuk ve et bulyon Yarım doğranmış domates Yarım kıyılmış sarmısak 1/4 kıyılmış soğan Servis için: Arus pilavı (tavuklu taco tarifinde verilmiştir) Barbunya püresi Sour cream (tavuklu taco tarifinde verilmiştir) Barbunya püresi için: Yarım su bardağı barbunya Yeteri kadar su Yarım diş sarmısak 1/4 kıyılmış soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı beyazbiber, tuz Etli Tortilla Kızartması Yapılışı: ENCHILADE sos için margarini eritip salçayı kavurun. Un ekleyip, kavurmaya devam edin. Su ilave edin. Kalan malzemeyi ekleyip, kaynatın. Süzgeçten geçirin. Ranchera sos için unu margarinde kavurun. Su ekleyip, kaynatın. Salça, baharatlar ve bulyonları ilave edip,kaynamaya bırakın. Domates, sarmısak ve soğanı ekleyip, iyice kaynatın. Servis yaparken kullanacağınız barbunya püreyi hazırlamak için yarım su bardağı barbunyanın üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlanmaya bırakın. Yarım diş sarmısak ve kıyılmış soğan ekleyip haşlayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı beyazbiber ve tuz ilave edin. Mikserden geçirip, püre yapın. Antrikot ve tavuğu jülyen doğrayıp, ayrı tencerelerde margarinle soteleyin. Soğan ekleyip sotelemeye devam edin. Biberleri, ardından salçayı ilave edin. Domates ekleyip, her iki tencereye de 1 çorba kaşığı su, tavuk bulyon ve yarımşar diş sarmısak ilave edin. Baharatları ekleyip ocaktan alın. Tortillaları sıvıyağda 5-10 saniye kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Tortillalardan birinin içine et, diğerinin içine tavuk, kalanın içine de 50 gram cheddar peyniri yerleştirin. İçlerine enchilade sos gezdirip, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine ranchera sos dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir eriyene dek pişirin. Arus pilavı, barbunya püresi ve sour cream sos ile servis yapın. | |
|
Etiketler |
etli, kızartması, meksika, mutfağı, tortilla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Temmuz 2013 18:46 |
Chili Con Carne (Meksika Mutfağı) | Zen | Dünya Mutfakları | 0 | 03 Şubat 2013 12:01 |
Meksika ve Meksika Coğrafyası | Ezgi | Genel Coğrafya | 0 | 04 Temmuz 2012 17:34 |
Tortilla | Noyan | Makaleler | 0 | 05 Haziran 2011 14:52 |
Erik kızartması (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:42 |