![]() |
Dhal Shorba (Hint Mutfağı) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 neskafe fincanı yeşil mercimek 5 su bardağı su 1 adet kıyılmış taze soğan 4 difl kıyılmış sarmısak 2 adet kıyılmış acı süs biberi 1 adet rendelenmiş domates 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1’er tatlı kaşığı zencefil, toz kişniş, toz kırmızıbiber ve zerdeçal Garam masala için: 4 çay kaşığı kişniş tohumu 1’er çay kaşığı tane kimyon, tane karabiber ve kakule Bir buçuk çay kaşığı toz zencefil Bir tutam tarçın 1 adet defne yaprağı Servis için: Kişniş yaprağı ve yoğurt Yapılışı: MERCİMEĞİ suda haşlayıp kenara alın. Soğan, sarmısak, biber ve domatesi derin bir tencereye alıp sıvıyağda kavurun. Zencefil, kişniş, kırmızıbiber ve zerdeçal ilave edin. Garam masala için tüm malzemeyi blenderden geçirip tencereye ekleyin. Mercimeği suyu ile birlikte ilave edip, 10 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış kişniş yaprağı serpiştirin. Yoğurt gezdirip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk