01 Ağustos 2013, 04:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Peynirli risotto tarifi - İtalya Peynirli risotto tarifi - İtalya 1,5 su bardağı arborio pirinci 3 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış) 1 çay kaşığı karabiber 6 su bardağı sebze suyu 1 çay kaşığı tuz 2 öorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş grayver peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (1 çorba kaşığı servis sırasında kullanılacak.) 1 çorba kaşığı ufalanmış rokfor peyniri Tereyağını eritin, üzerine soğanları ekleyerek 3 dk kavurun, üzerine pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 2 dk kavurun. Sonra kaynar haldeki sebze suyundan 2 kepçe kadarını pirinçlerin üzerine ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirin. Yaklaşık 25 dk boyunca pirinçler suyunu çektikçe azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam edin. Sürenin sonunda pirinçler diri pişmiş ve ıslak olmalıdır. 1 çorba kaşığı parmesan peynirini ayırarak kalan peynirleri risottoya ekleyin ve karıştırın. Üzerine kalan parmesanı ekleyerek servise sunun.
__________________ Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum.... KİMENE.... | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hellim Peynirli Salata Tarifi | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Temmuz 2013 18:48 |
Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi | Sim | Deniz Ürünleri | 0 | 29 Haziran 2013 15:41 |
Peynirli Bisküvi Tarifi | Zen | Hamur İşleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:27 |
Lor Peynirli Meze Tarifi | AnqeL | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mayıs 2012 22:43 |
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 02 Nisan 2011 07:01 |