IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Şubat 2013, 12:00   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman usulü Şnitzel




4 büyük dana bifteği (dövülmüş)
1 limonun suyu
30 gr (1/4 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
… 1/4 su bardağı et suyu
250 gr küçük mantar (silinip, dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
125 gr (1/2 su bardağı) krema


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz. Arasıra bifteklerin üstüne kaşıkla limon suyundan gezdirerek, 30 dakika, bir kenarda bekletiniz. Biftekleri çıkarıp, kağıt peçete üstünde kurulayarak, bir kenara bırakınız. (Tabakta kalan limon suyunu atınız.)
Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca hazırladığınız dana şnitzellerini tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu ekleyip kaynatınız. Kaynayınca sürekli karıştırarak, şnitzelleri 2 dakika daha pişiriniz. Maşa ya da delikli kepçeyle, şnitzelleri tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız.
Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar, taze soğan, tuz, biber ve hindistancevizini ekleyip, iyice karıştırınız. 3 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
alman, usulü, Şnitzel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alman Usulü Patlıcan YapraK Dünya Mutfakları 0 08 Mart 2010 02:37
Alman Papatyası - Alman Papatyası Nedir - Alman Papatyası Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:33