03 Şubat 2013, 12:00 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Alman usulü Şnitzel 4 büyük dana bifteği (dövülmüş) 1 limonun suyu 30 gr (1/4 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberle karıştırılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı … 1/4 su bardağı et suyu 250 gr küçük mantar (silinip, dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 125 gr (1/2 su bardağı) krema Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz. Arasıra bifteklerin üstüne kaşıkla limon suyundan gezdirerek, 30 dakika, bir kenarda bekletiniz. Biftekleri çıkarıp, kağıt peçete üstünde kurulayarak, bir kenara bırakınız. (Tabakta kalan limon suyunu atınız.) Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız. Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca hazırladığınız dana şnitzellerini tavaya koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, renkleri iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu ekleyip kaynatınız. Kaynayınca sürekli karıştırarak, şnitzelleri 2 dakika daha pişiriniz. Maşa ya da delikli kepçeyle, şnitzelleri tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız. Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantar, taze soğan, tuz, biber ve hindistancevizini ekleyip, iyice karıştırınız. 3 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz. | |
|
Etiketler |
alman, usulü, Şnitzel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Alman Usulü Patlıcan | YapraK | Dünya Mutfakları | 0 | 08 Mart 2010 02:37 |
Alman Papatyası - Alman Papatyası Nedir - Alman Papatyası Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:33 |