11 Mayıs 2014, 13:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karagöz Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 100 gram haşlanmış mantar 1 adet soyulmuş domates Yarım soğan Bir kaç dal maydanoz 50 gram karides 3 çorba kaşığı tereyağı 1 adet karagöz 2 adet defne yaprağı Karagöz Dolması Yapılışı HAŞLANMIŞ mantarları, kabuğu soyulmuş domatesi, soğanı küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyıp, soğanlı malzemeye ekleyin. Bu karışıma haşlanmış karidesi (dilerseniz çiğ olarak da koyabilirsiniz) ekleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Temizlediğiniz karagözün karnını biraz derince yarın ve hazırladığınız harcı doldurun. Defne yapraklarıyla kapatın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağı balığın üzerine sürün. Mangalın hafif ateşinde çevirerek pişirin. Servis tabağına aktarıp, haşlanmış patatesle servis yapın. (sofra) | |
|
Etiketler |
dolması, karagöz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Karagöz Şerbeti | Liaaa | İçkiler İçecekler | 0 | 07 Şubat 2012 15:41 |
Karagöz Kurabiye | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:40 |